Jdi na obsah Jdi na menu
 


2018 - Poděkování pomocníkům

Pátý ročník Jitrničky je za námi. Jitrnice jsou snědené, spáleniny od sluníčka už jen svědí a začínají se loupat, výsledkové tabulky byly zveřejněny a odeslány, spánkový dluh již byl nahrazen. Zbývá dokončit fotky a samozřejmě poděkovat všem, kdo umožnili, že i letos se nám Jitrnička povedla.

Základem letošního organizačního týmu byla silná čtyřka – Kateřina Kelblová, Kateřina Nováková, Marcela Medková a Helena Emmerová.

Vládkyní registrace, administrativy a výpočetního střediska byla letos Marcela Medková, která předvídavě zapojila celou rodinu. Díky tomu nebyla nouze ani o fyzicky zdatné pomocníky, kteří jsou zapotřebí pro stěhování maket, překážek a stupňů vítězů.

Katka Kelblová jako každý rok opravovala všechny moje texty, nastudovala, jak mají probíhat cviky v ZMP3, vyrobila hračky pro závodníky a sendviče pro pomocníky, a s přehledem řídila cviky rozlišování. S tím jí pomáhali pomocníci Kristýna Rýglová (která také hlídala zdravotní stav čtyřnohých závodníků), Vlasta Hofírková, Rtina Barova a Pavel Kelbl. Roztomilou součástí závodu byl i malý Jiřík, který prostředí se spoustou lidí a psů zvládl na výbornou.

Kačka Nováková šéfovala všem cvikům poslušnosti a také vyhledání osoby. Kromě toho vyrobila dortíky pro všechny psí závodníky. Jako každý rok také zapojila celý rodinný klan. Magda přijala opět funkci pomocníka-kladeče pro ZMP3 a stala se stínem Šárky s Ozzákem. Šárka se nejprve ujala své pravidelné role „vyměřovače“ při vyhledání ztraceného předmětu a pak dokonce se svou fenečkou závodila jako nejmladší účastník našeho závodu.

Helena Emmerová pro tentokrát vyměnila startovní číslo za povinnosti vedoucího cviku Vyhledání ztraceného předmětu, pomocníka při vytyčování terénů k cviku Vyhledání předmětů a figuranta, který sedí za zástěnou při cviku Vyhledání osoby. Při tom všem ještě stihla fotit, takže její fotky také brzy uvidíte (až je zpracuji) ;-) ). Její manžel se postaral o vyvěšení reklamních plachet.

Nováčkem mezi našimi pomocníky byl Ludvík Nešpor. Protože začíná cvičit se svým bíglem, dostal funkci pomocníka – kladeče pro Kennyho Františka Vanžury. Doufám, že ho to motivovalo!

Velmi důležitou funkci na Jitrničce má naše „dvorní“ fotografka Petra Odložilová. Kromě toho, že její fotky jsou opravdu moc pěkné, je navíc velmi rychlá, takže už v úterý jste si mohli prohlížet hromadu nádherných fotek.

V pozadí se samozřejmě pohybovali a další pomocníci a podporovatelé. Hanka Bilíková, věrná závodnice a dodavatelka pohárů. Klára Morongová a Petr Dufek, kteří nám vytiskli diplomy. Moje maminka, která nám upekla buchty. Můj manžel, řidič svážející hromady materiálu a tolerující značný chaos v naší domácnosti i firmě týden před závodem.

Vám všem bych chtěla poděkovat za to, že se podílíte na realizaci mé poněkud bláznivé myšlenky – umožnit lidem, kteří cvičí se psy malých plemen, aby předvedli, co se naučili a poměřili své výkony v příjemném prostředí a přátelské partě. Bez vás by Jitrnička nebyla taková, jaká je. Je mi ctí s vámi spolupracovat a doufám, že vás to i trochu baví.

Budete-li mít chuť a zájem zopakovat si tento zážitek, velmi ráda se s vámi opět potkám v roce 2019 na šestém ročníku naší Jitrničky.

pomocnici.jpg